Nieuws van de dag

Schermafbeelding 2013-01-25 om 18.32.38

De morgen

Schermafbeelding 2013-01-25 om 18.30.34

Vanmorgen, 25 januari, werd bekend dat het fertiliteitscentrum in Leuven studenten oproept om sperma te doneren. Op de website van het universitaire ziekenhuis wordt een oproep gedaan aan medewerkers en studenten. Zij komen in aanmerking als donor. Volgens het Belgische ziekenhuis is het aantal donoren drastisch gedaald en is er een blijvend tekort.

Kort geleden verschenen er berichten dat het aantal spermadonoren gestegen zou zijn. Ook zouden de wachtlijsten weggewerkt zijn. Volgens het ziekenhuis is dit allebei niet waar. Sinds kort voert het ziekenhuis ook inseminaties uit bij lesbische koppels. Het ziekenhuis insemineert niet bij alleenstaande vrouwen. Hierdoor zou de vraag naar donoren nog meer gestegen zijn. De oproep van het fertiliteitscentrum is vooral gericht op de studenten. Zij krijgen een vergoeding van €50,– bij donatie.

Het is gebleken dat, sinds de anonimiteitswet in Nederland van kracht is, mannen steeds vaker doneren met een goede motivatie. Zij hebben een bepaalde voortplantingsdrang die zij op deze manier kunnen uiten. In het geval van het Leuvense ziekenhuis lijkt de vergoeding belangrijker dan de motivatie. Wat is jouw mening hierover?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s