Over mij

“Als Brad Pitt mijn vader is dan heb ik misschien een pretpark in de achtertuin. Dan kan ik elke dag spelen. Ik krijg dan misschien wel heel erg veel cadeautjes. En dan ben ik half-Amerikaanse.”

Ik ben Milou van Kooten. Twintig jaar geleden koos mijn moeder voor mij, alleen. En inmiddels negentien jaar geleden werd ik geboren. Als kleine blonde krullenbol omarmt door een grote en warme familie; de broers en zussen van mijn moeder. De enige kant die ik ken. Ik ben een chaoot, maar dat alleen van binnen, van buiten ben ik rustig. Veel van de betekenissen van sterrenbeelden weet ik niet, maar dat ik een echte leeuw ben, is voor mij wel duidelijk. Een doorzetter en een kleine baas. Ik ben in veel verschillende dingen geïnteresseerd. Wat zijn je hobby’s? Ik heb een hekel aan die vraag. Een hobby, een liefhebberij. Het klinkt stom. Wat ik leuk vind? Ik vind het leuk om te weten hoe het leven van anderen in elkaar zit. Waarom iemand doet wat hij/zij doet. Waarom gaan planten bij mij altijd dood? Waarom is het niet erg dat ik geen vlees eet? Waarom schrijf ik met rechts en is mijn linkerhand een soort aanhangsel waar ik niks mee kan? Waarom zou Brad Pitt mijn vader zijn?

Ontzettend moe ben ik als ik ’s avonds in bed lig. Waar ik volledig tot rust moet komen ben ik nog steeds aan het malen en nachtenlang houden de meest wilde dromen mij in hun greep. Altijd bezig met hoe en waarom is mijn iPhone mijn beste vriendin. Zij staat dag en nacht voor mij klaar als er weer eens een onzinnige vraag in mijn koppie opborrelt. Gewapend met iPhone, camera en notitieboekje vind ik het leuk om op pad te gaan en reportages te maken van ‘gewone’ dingen. De vuilnisman die wekelijks voorbij raast, de glazenwasser die maandelijks langskomt en de jaarlijkse kerstdiners bij doorsnee gezinnen. ‘Gewone’ dingen ongewoon maken en grote, ver-van-mijn-bed onderwerpen dichtbij de mens brengen.

Ondanks mijn brede interesse is er een ding waar ik bijna nooit een vraag over heb gesteld. En dit is juist iets wat heel dichtbij mij staat. Ik ben geboren door middel van KID, Kunstmatige Inseminatie met Donorsperma. Nooit heb ik erover nagedacht om op zoek te gaan naar ‘dat andere stukje van mij’. De onbekende helft, mijn vader. En nooit heb ik er over nagedacht om op zoek te gaan naar meer informatie over KID. En dat laatste is precies wat ik nu wel ga doen. De komende drie weken ga ik op zoek naar meer informatie over KID. Op zoek naar dat stukje van mij, zonder dat ik op zoek ga naar mijn eigen vader.

Advertenties

9 thoughts on “Over mij

   • Lieve Milou, Heb nu alles gelezen. Wat een mooie en ontroerende verhalen. Dit roept veel op bij mij. Ik word weer bepaald tot excistentionele vragen. Het raakt ons fundament: oorsprong van het leven. Ik wil geen oordeel hebben over de keuze van wel/niet kinderen krijgen en zo ja, van wie of op welke manier (maar heb het stiekem toch, soms ook ingegeven door lastige oude waarden en normen). Het rammelt van binnen bij mij, dat in ieder geval. Dat heb jij opnieuw naar boven gebracht door dit onderwerp zo indringend en persoonlijk te benaderen. Er is nog zo veel over te zeggen, dus schrijf…..want dat kan je zonder twijfel. Tot de volgende keer, liefs, jet

   • Hoi Jet,

    Fijn om te horen dat je het graag leest. Je zegt zelf dat je soms door oude normen en waarden op een andere manier naar dit onderwerp kijkt. Ik vraag me af in hoeverre jij je kunt vinden in de mening van de verschillende geloven. De tegenstanders van KID.
    Is er iets wat je graag nog zou willen lezen, waar je nog vragen over hebt? Dan hoor ik dat graag!

    Milou

 1. Hoi milou,

  Ik heb met veel belangstelling je verhaal , het intervieuw met Esther en vele reacties gelezen. Ten eerste leuk om te doen, ten tweede heel interessant.
  Het is eigenlijk heel bijzonder dat we er nooit echt met elkaar (en dan bedoel ik ook met je moeder) over gesproken hebben. Wel terloops, tussen regels door. Ik ben er altijd van uit gegaan dat je er zelf wel mee zou komen. Of niet. Voor zoiets moet je wachten tot de tijd rijp is. En kennelijk is dat nu zo.
  Moeite met KID heb ik niet. Wie ben ik om een mening te hebben over de wensen en acties van anderen.
  Heel veel succes met je blog. Geniet er van!
  Rina

  • Hoi Rina,

   Bedankt voor je lieve bericht.
   Ik vind het leuk dat ik op deze manier dit, onbespreekbare, onderwerp bespreekbaar heb gemaakt. Ik denk dat het ook leuk is voor vriend, familie en kennissen om nu eens te weten hoe ik er precies over denk. Ook ben ik blij dat ik toch iets over kan brengen waar je zelf niet zo snel naar op zoek zal gaan.

   Bedankt en ik hoop dat je de laatste blogs ook nog zal lezen.

   Liefs,
   Milou

   • Hoi Milou, Dank voor je reactie. Nee, het is geen alleenrecht van De vader en De moeder om Het kind te verwekken en geboren te laten worden. Dat is het nooit geweest, ofschoon dat door de diverse geloven wel als heilig verklaard wordt. Hoelang bestaat het wettelijk huwelijk bijvoorbeeld (nog niet zo lang) waarbinnen volgens het katholieke geloof alleen verwekt mag worden. Waarbij maar gauw vergeten wordt hoe het zat met de zwangere nonnen in de kloosters enz. Ik moet alleen wel dealen met de hypocratie van de diverse standpunten binnen kerk en geloof.
    Bovenal is het voor mij belangrijk dat een kind in liefde verwacht wordt en in een liefdevolle voedende omgeving groot wordt. Dat proef ik in alles wat jij schrijft over jouw leven. En daar ben ik heel blij om.
    Jouw insteek dat je niet op zoek bent naar een vader is voor mij heel verrassend en ook heel geruststellend. Ik dacht namelijk dat je, als je geboren bent via KID, je per definitie op zoek ging naar de andere helft. En dat dat je leven heel gecompliceerd zou kunnen maken. Jij laat iets anders zien. Dat is belangrijk. Tot later, ik heb nog meer noten………….jet

 2. Hallo Milou

  Mag ik je complimenteren met de enige juiste manier om dit onderwerp te benaderen: vanuit jezelf en je eigen ervaringen. Je blog is afwisselend, boeiend, informatief en licht verslavend. Ik hoop niet dat het einde van je opdracht ook het einde van je blog betekent. Uit de reacties van anderen maak ik op dat je mensen bereikt. Blijven doen dus!
  O ja, je kunt geweldig schrijven!

  Groetjes,
  Loekie Flentge

  • Hoi Loekie,

   Bedankt voor je lieve reactie. Ik ben blij met alle positieve reacties die ik krijg. Zowel op mijn onderwerp en benadering als op mijn schrijfwijze.
   Ik hoop zeker door te schrijven. Dit zal misschien niet zo vaak zijn.
   Is er nog iets waar je graag over zou willen lezen?

   Groet,
   Milou

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s